Mine rutiner

Hvilke rutiner bør du ha for tannpuss? Et innblikk i mine hverdagsrutiner. 

Rutiner for en god munnhygiene 


Hvilke rutiner er viktig for å ha en sunn og frisk munn og hvilket utstyr trenger du? 

Rutiner er ofte individuelt tilpasset, men det er noen hovedlinjer som er fine å følge. I denne artikkelen får du innblikk i mine daglige rutiner. Jeg håper det kan hjelpe deg med tips til hvordan du kan løse dine rutiner. 

Under kan du se en kort video av min hverdag med tenner og tannpuss: 

Morgenrutinen:

Jeg har som regel ganske dårlig tid om morgenen så denne tannpussen går ganske raskt. Jeg pusser med manuell tannbørste og tannkrem. 

Etter lunsj:

Etter å ha spist lunsj sammen med hyggelige kollegaer, liker jeg å gå over mellomrommene med en tannstikker i gummi for å fjerne matrester mellom tennene. 

Kveldsrutinen: (min hovedrengjøring)

Dette er tidspunktet der jeg legger inn min største innsats på tannstellet. Etter å ha fått barn har kveldene blitt min egentid til både dusj og tannpuss. 

Mine hovedrengjøring trinn for trinn

 1. Pusser tenner med elektrisk tannbørste uten tannkrem og vann. 
 2. Pusser med elektrisk solobørste
 3. Tanntråd der det er trange mellomrom
 4. Mellomromsbørste der det er større mellomrom
 5. Pusser med tannkrem til slutt med vanlig tannbørste. Lar rester av tannkrem være igjen i munnen. 

  Du velger selv når på dagen det passer deg å ta "hovedrengjøringen". Hvis du er en morgenfugl og har best tid da, så velger du dette tidspunktet. Det viktigste er at du pusser to ganger per dag og at en av gangene er skikkelig grundig. 


  Utstyr for å lykkes med en ren munn


  Blødninger i tannkjøttet ved tannpuss

  Blødning ved tannpuss eller rengjøring av mellomrommene betyr at du har en infeksjon i tannkjøttet. Fortsett med daglig renhold til blødningene stopper.

  Dersom de ikke stopper vil jeg anbefale deg å oppsøke tannlege eller tannpleier for en undersøkelse. Blødninger som ikke gir seg kan tyde på at du har en tannkjøttsykdom.