Elektrisk tannbørste

Gi bakteriene en real kamp 

Elektrisk tannbørste 

Det finnes ulike elektriske tannbørster på markedet. De mest kjente er Oral B fra Braun og Sonicare fra Philips. Mange er i tvil på hvilken børste de skal velge? Mitt råd er å velge den tannbørsten du har tro på! Du kan like så godt "bomme" på bakteriene med en vanlig tannbørste som med en elektrisk tannbørste, derfor er riktig teknikk viktig. 

Når det er sagt, skal det sies at det er enklere og raskere å få det rent med elektrisk børste. Børstehodet er mindre og det er lettere å komme til der bakteriene har lett for å snike seg unna. 

For pasienter som danner mye tannstein, anbefaler jeg som regel elektrisk tannbørste. Grunnen til dette er at du får polert overflatene bedre og mer effektivt. Det er som de sier på reklamen; "den tannlege-rene følelsen" eller som jeg liker å kalle det;

"DEN TANNPLEIER-RENE FØLELSEN" :D

Ulike typer elektrisk tannbørste 

Det finnes i hovedsak to typer elektriske tannbørster, soniske og oscillerende. 

En sonisk tannbørste vibrerer fra side til side, børstehodet ser mer ut som en vanlig tannbørste. Teknikken er lik som med en vanlig tannbørste og man pusser frem og tilbake. Eksempel: Curaprox Hydrosonic eller Philips sonicare. 

En oscillerende tannbørste har et rundt børstehode og selve børsten roterer. Børsten holdes tilnærmet stille og flyttes fra tann til tann. Eksempel: Oral B 

Curaprox elektrisk tannbørste

Sonisk tannbørste 

OralB elektrisk tannbørste

Tannbørsten med det runde børstehodet