Curaprox elektrisk tannbørste

Sonisk tannbørste 

Curaprox Hydrosonic 

Den elektriske tannbørsten fra Curaprox har blåst meg av banen og har blitt min nye favoritt. 

Jeg skal helt ærlig innrømme at jeg var skeptisk til å prøve denne typen elektrisk tannbørste, rett og slett fordi jeg alltid har sverget til oscillerende elektriske tannbørster. Men denne børsten fikk meg virkelig til å få opp øynene for soniske tannbørster.

Ikke la deg lure av det lille, myke børstehodet, dette er en skikkelig tøffing mot bakteriene!

De største kvalitetene til denne børsten er at den er svært enkel å bruke, børstehodet er mykt, lite og vinklet noe som gjør det enklere å komme til. Noe av det jeg verdsetter høyest er solobørstehodet.

Endelig har noen laget solobørste til elektrisk tannbørste. 


Om Curaprox Hydrosonic 

Curaprox Hydrosonic er en sonisk tannbørste, det vil si at børstehodet vibrerer fra side til side. Du pusser med vanlig børstebevegelser (bassmetoden). På denne måten får du nyttiggjort deg av mekanisk børsteknikk og de soniske bevegelsene i børstehodet. Tannbørsten har 7 hastigheter som hjelper deg på veien mot et perfekt resultat. 

I starten kan denne tannbørsten kile veldig, mitt tips er å starte på laveste hastighet slik at du venner deg til bevegelsene i børsten. Etter et par runder med tannpuss har du vent deg til børsten og kan øke hastigheten til ønsket nivå.  


Børsteteknikk 

Puss systematisk med tannbørsten. Start med tennenes utside, så innside og deretter tyggeflate. Beveg tannbørsten sakte frem og tilbake, hold tannbørsten tilnærmet vannrett. La vibrasjonene i børsten hjelpe deg med å fjerne bakteriene som ligger på hver tann og langs tannkjøttskanten. 

Jobb med 45 graders vinkel i overgangen mellom tann og tannkjøtt, slik at du får fjernet bakteriene som "gjemmer" seg her. 

La børstehodet bevege seg på hver tannflaten og også inn mot mellomrommet. Tenk at du rengjør tann for tann. Vinkelen på børstehodet gjør det lettere å komme til der det er vanskelig. Husk at ingen tannbørster kommer til mellom tennene, så her må du rengjøre med mellomromsbørster eller tanntråd.

Puss både uten og deretter med tannkrem. Med elektrisk tannbørste vil tannkremen skumme enda mer og det blir vanskeligere å nå alle kriker og kroker. Husk at du alltid avslutter med tannkrem for å få tilskudd av fluor, samt den friske gode smaken tannkremen gir. 


Elektrisk solobørste 

Solobørsten egner seg meget godt til de vanskelige stedene i munnen. Den er suveren i underkjevens front der mange av oss får tannstein. 

Bruk solobørsten tørr og uten tannkrem da er den enklere å bruke. Bruk laveste hastighet når du har på dette børstehodet. 

Vibrasjonene i børstehodet hjelper deg med å fjerne bakteriene slik at det ikke dannes tannstein så lett. 

Solobørstens kvaliteter

Alle burde ha en elektrisk solobørste, men det er noen brukergrupper som peker seg ut som jeg mener har ekstra god nytte av det. Under finner du en liste over konstruksjoner i munnen som kan ha nytte av en slik børste: 

  • Reguleringsstreng (retainer)
  • Regulering 
  • Implantater 
  • Kroner/broer 
  • De som får mye tannstein i underkjevens front 

De ulike børstehodene 

To unike fordeler med børstehodene er vinklingen på selve skaftet og det dråpeformede børstehodet. 

Designet for at du skal komme lettere til med børsten. 

Power:

Den sterke, men omsorgsfulle typen. Børstehodet regnes som soft og er for de som har friskt tannkjøtt eller for de som bare liker dette børstehodet.

Intensiv rengjøring av bakterier, men skånsom mot tenner og tannkjøtt.

Børstehodet er dråpeformet, noe som bidrar til at du lettere kommer til i munnen. 

Sensitive: 

Den følsomme, men pålitelige. Børstehodet er ekstra soft, men er meget effektivt.

Passer spesielt godt for de med tannkjøttsykdom eller en sensitiv munn. 

Single (solobørste):

Ekstra mykt børstehode med en bust. Brukes til å rengøre langs tannkjøttskanten og inn mot mellomrommene. Perfekt for å rengjøre vanskelig områder og for de som lett får tannstein i underkjevens front. Anbefales også rundt implantat, kroner og tannregulering.