Innfarging

Å sette farge på bakteriene er helt essensielt

Innfarging

Et godt hjelpemiddel på tannklinikken og hjemme, er å sette farge på bakteriebelegget. Bakteriene som skal bekjempes er mikroskopiske og vi er nødt til å synliggjøre de så godt vi kan. Med innfargingstabletter får vi dette til.

Fargen setter seg kun der det er bakterier, samt at intensiteten på fargen forteller deg hvor lenge bakteriebelegget har sittet på tenner og tannkjøtt. En munn kan se ren og fin ut helt til man setter farge på overflatene. Både behandler og pasient kan få seg en overraskelse mange ganger. 

Be tannpleieren eller tannlegen din om å farge inn tennene dine, slik at de lettere kan vise deg hvor du jobber bra og hvordan du kan jobbe bedre med renholdet ditt. Fargen gjør det enklere å finne riktig utstyr i form av børster, tanntråd etc. 

Farg inn hjemme slik at du kan ta en test på deg selv med jevne mellomrom. 

På bildet over ser vi flere områder der det ligger bakterier. Denne pasienten må jobbe mer med pusseteknikken opp mot overgangen tann og tannkjøtt. I tillegg ligger også det for mye belegg i mellomrommene.

Her ser vi  innsiden av tennene i overkjeven.

Pasienten har en streng etter regulering bak fortennene og dette danner et fint sted for bakterier å legge seg.

Her må man være ekstra nøye med tannbørsten, samt bruke en solobørste for å få fjernet alle bakteriene. 

Bildet viser innsiden av tennene i underkjeven.

Også her har pasienten er streng etter regulering.

Det er tannstein på innsiden og i mellomrommene på fortennene. Det er dette som ser ut som et "belte" langs tannkjøttkanten. 


Foto/illustrasjoner: Copyright RenMunn