Spesialbørster for implantat

Når det er vanskelig å nå inn til implantatet

Spesialbørster for rengjøring av implantat

Implantater har en annen anatomi enn dine egne tenner. I tillegg kan det i noen tilfeller være vanskelig for tannlegen å plassere implantatet, slik at det oppstår vanskelige områder for deg å rengjøre. Det er da nyttig å ha gode børster som er designet for å klare den vanskelig jobben. 

Renhold av implantater er svært viktig og må utføres daglig. Det er mange som tror at implantater er vedlikeholdsfritt, men det er de ikke. De krever faktisk mer renhold enn dine egne tenner. For deg som har implantater er det viktig at du vet hvor i munnen de sitter og hvordan de skal rengjøres. Dersom du ikke vet dette er det viktig at din tannlege eller tannpleier viser deg, og instruerer i hvordan du best mulig får rengjort implantatene. 

Børstene Implant Orthodontic og Universal Care er to utrolig gode børster fra TePe som gjør jobben lettere for deg som har implantater. 

På dette bildet ser du en pasient som har en bro i underkjeven stående på implantater.

Som du ser på bildet er det en glipe der implantatene står og ofte er dette et vanskelig område å rengjøre. Det er da det er viktig med spesialbørster, slik at du kan utføre renholdet som en lek. 

Jeg vil anbefale deg å dra ut leppen slik at du kommer bedre til med tannbørsten. Bruk tørr tannbørste uten vann eller tannkrem. 

Disse børstene skal brukes i tillegg til tannbørste, mellomromsbørster og/eller superfloss.


Video av Implant Orthodontic & Universal care tannbørstene 


Universal Care 

Tannbørsten har en unik vinkel som gjør det lettere å komme inn til implantatene på innsiden. Ofte kan kronen eller protesen som står over implantatet være bredere enn skruen i seg selv. Den bøyde halsen og de noe lengre børstehårene gjør det lettere å komme inn til skruen, "rundt" overkonstruksjonen. Denne tannbørsten kan brukes både i overkjeven og underkjeven, på innsiden. 

Denne børsten kan brukes på alle implantater, enten de står alene eller i bro. 

Implant Orthodontic tannbørste 

Tannbørsten gjør rengjøring av implantatets utside enklere. 

Tannbørsten er smalere enn en vanlig tannbørste og har kun to rader med børstehår for å lettere komme til på utsiden av implantatskruene. 

Når man har bro på implantat kan det være vanskelig å komme ned til skruene. Børsten gjør det lettere å komme til med et smalere børstehode og en lang smal hals.

Å ha bro på implantater kan nesten sammenlignes med en brygge på påler; dvs tennene er selve bryggen og implantatene utgjør pålene. Ofte kan det samle seg matrester og belegg rundt implantatene og under broen. Det er da helt nødvendig å ha en børste som kommer inn til implantatene og under broen. 

Et tips for å komme lettere til er å trekke ut leppen som vises på bildet. Bruk tørr tannbørste, uten vann eller tannkrem. Børsten brukes i tillegg til vanlig tannbørste, mellomromsbørster og/eller tanntråd

Her finner du mer om hvordan et implantatene ser ut og hvordan de skal vedlikeholdes