Faglig påfyll i Bergen

Landsmøtet i Tannlegeforeningen - NorDental 2021

NorDental 2021 i Bergen 

4. - 6.november ble Tannlegeforeningens årlig landsmøte avholdt i Bergen. Jeg var tilstede og fikk hilse på en bransje som boblet over av positivitet og glede over å kunne samles igjen. 

Jeg ankom Bergen torsdag formiddag i strålende sol og var veldig spent på hva som ventet meg på NorDental. Det er ca 15 år siden jeg hadde mine føtter i vestlandsbyen sist og gleden var stor over å se byen bade i solstråler. 

Tidligere har jeg vært besøkende på NorDental, men denne gangen skulle jeg stå på standen til TePe og fylle rollen som TePe`s ambassadør i Grieghallen. 

Jeg er godt bevandret i produktene, men det er skremmende å skulle prate om produktene med fagfolk og ikke mine pasienter i ro og fred på klinikken. Plutselig skal man vite hvor mange børstehår en tannbørste har og hvorfor TePe er et bedre alternativ enn de andre produsentene på markedet. Heldigvis hadde jeg Susanne og Kaziwa fra TePe`s kontorer i Sverige som dyktige hjelpere. 

Jentene i TePe kan ALT om disse produktene og jeg har vært heldig som har fått lære enda mer enn det jeg allerede kan. Mitt inntrykk er også at andre behandlere fikk noen aha-opplevelser med noen av produktene. Mange ble overrasket over at tannbørstene kan bøyes for lettere å komme til i munnen.

Samtidig informerte jentene om TePe`s fremtid innenfor en grønnere og mer miljøvennlig profil.

Susanne og Kaziwa 

Fornøyd ammbassadør for TePe og RenMunn :)


RenMunn på NorDental 

Sammen med TePe`s produkter har jeg også snakket om RenMunn. Det var faktisk ganske nervepirrende å snakke om nettsiden ansikt til ansikt med bransjefolk. Jeg preker daglig om hygienerutiner og henviser til nettsiden på jobb, men nå ble det plutselig virkelig. Jeg ble barnslig glad over å se RenMunn sin logo på handlenett rundt i Grieghallen. 

Jeg har lagt ut informasjon og ser at lesertallene øker for hver dag som går, men det var litt skummelt å møte flere av dere ansikt til ansikt. Det er også noe som er litt skremmende ved å snakke om nettsiden til dere som ikke har oppdaget den enda. Men jeg er veldig stolt av den innsatsen jeg har lagt ned i nettsiden og har mange fremtidsplaner for RenMunn.no.

Jeg er overrasket over alle de gode tilbakemeldingene jeg har fått på RenMunn.no og det varmer mitt tannpleier-hjertet. Vår bransje er full av kunnskapsrike og hyggelige mennesker, og jeg har vært så heldig å møte mange av dere i Bergen. 

Nettsiden har som formål å støtte opp om de instruksjoner som blir gitt pasientene våre hver dag. Forskning viser at når vi er i en pasientsituasjon mister vi mye av den informasjonen som blir gitt. Det er mange grunner til at dette skjer, men det er da jeg har sett behovet for en plattform der informasjon om hygiene kan repeteres i ro og fred, hjemme. 


RenMunn og nettbutikk 

Katten er ute av sekken og på nyåret vil jeg lansere nettbutikk. I nettbutikken vil du finne et rikt utvalg av hygieneartikler som gjør det lettere å holde munnen ren. Vi har foreløpig ingen dato for lansering, men i løpet av 2022`s første kvartal vil det være mulig å gjøre sin første handel hos RenMunn.no. 

Nettbutikken vil ha fokus på bærekraft og miljøvennlige produkter. Jeg jobber med å finne miljøvennlig emballasje til å sende ut bestillingene.


Miljøvennlige produkter i nettbutikken

TePe`s produkter vil du kunne finne i nettbutikken, nettopp fordi det å velge produkter fra TePe er ensbetydende med at man også gjør et godt valg for miljøet. I en verden der plast dominerer er det svært viktig å gjøre bevisste valg der vi kan bidra til grønnere valg.

TePe har forpliktet seg til å bli et bærekraftig selskap innen 2022. I den forbindelse bytter TePe ut all emballasje og sine produkter til miljøvennlige materialer. Dette er utrolig spennende og viktig. Jeg kommer til å bruke tiden fremover til å sette meg godt inn i TePe`s fremtidsmål og vil snakke mer om dette senere. 


Tusen takk 

Kort oppsummert sitter jeg igjen med mange fine inntrykk fra min lille tur til Bergen. Jeg har møtt gamle kjente, stiftet nye bekjentskaper og ikke minst fått faglig påfyll. 

Tusen takk for et flott landsmøte i vakre Bergen :)